24 uur per dag begeleiding bij Vaculaire dementie

Wat is Vasculaire dementie?

 

Vasculaire dementie wordt veroorzaakt door een storing in de bloedvoorziening in de hersenen. Storingen zijn vaak in de vorm van Transient Ischaemic attack (tia) of beroertes. Vasculaire dementie komt voor wel eens voor op jonge leeftijd maar begint over het algemeen bij mensen tussen de leeftijden van 65 tot 75 jaar. In vergelijking op geslacht komt vasculaire dementie iets vaker voor bij mannen als bij vrouwen. Vaak komt het voor dat mensen met vasculaire dementie een voorgeschiedenis hebben met hart- en vaatziektes.

 

De verschijnselen van Vasculaire dementie zijn afhankelijk van de plekken in de hersenen die zijn beschadigd. In het begin stadium zal het netwerk van de zorgvrager met vasculaire dementie opvallen dat de zorgvrager trager gaat spreken, denken en handelen. Naar aanleiding van de hersenbeschadiging is er vaak ook sprake van lichamelijke verschijnselen zoals verlammingsverschijnselen krijgen, spierverstijving, epilepsieaanvallen of gevoelsverlies. Bij beschadiging van andere hersendelen kan er sprake zijn van afasie. Bij afasie heeft de hulpbehoevende last met het vinden van de juiste woorden, de meeste begrippen lijken uit haar geheugen te zijn gewist.

 

Op zoek naar een zorgverlener die 24-uurs zorg kan bieden bij Vasculaire dementie? 2Care4U biedt de oplossing. Voor verschillende aandoeningen, waaronder Vasculaire dementie, bemiddelen wij bij het verkrijgen van 24-uurs zorg. Doordat de zorgverleensters die wij inzetten veel werken met Vasculaire dementie patiënten,  hebben zij inmiddels uitgebreide ervaring op gedaan op dat gebied. 2Care4U is de bemiddelaar voor 24-uurs zorg bij Vasculaire dementie die u zoekt. Wij helpen u graag. Klik hier om te kijken of u in aanmerking komt voor een zorgindicatie.

 

2Care4U biedt de oplossing voor u of uw naasten die 24-uurs zorg nodig heeft bij Vasculaire dementie. De zorgverleensters bieden verzorging en ondersteuning bij het dagelijkse leven. Dit doen zij bij de zorgvrager thuis, zodat u, uw ouder of partner ‘veilig en vertrouwd’ thuis kan blijven wonen. Door de 24-uurs zorg aan huis verbeterd het welzijn van de patiënt. De zorgverleensters bieden eventuele partner, naaste familie en/of mantelzorgers alle ondersteuning die nodig is. Op deze manier ontstaat er meer rust in de familie en u kunt meer genieten van uw vrije tijd.

 

Wilt u meer weten over de 24-uurs zorg bij Vasculaire dementie? Of wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor 24-uurs zorg? Kijk dan hier of u in aanmerking komt of neem contact met ons op voor meer informatie. Dit kan via 0800-724 724 7 Of e-mail adres info@2care4u.nl. U kunt ook geheel vrijblijvend een (familie) afspraak inplannen.

 

Heeft u al een zorgindicatie? Kijk dan hier hoe u een pgb kunt verkrijgen. Bent u in het bezit van een zorgindicatie én PGB? Klik dan hier voor een (familie) afspraak.