Webpagina speciaal voor mensen met dementie door Alzheimer Nederland

Afbeeldingsresultaat voor alzheimer nederland

Mensen die lijden aan dementie hebben behoefte aan meer informatie en sociaal contact. Om die reden ontwikkelde Alzheimder Nederlend een speciale webpagina voor mensen die lijden aan dementie. Op deze pagina is informatie te vinden over de diagnose, hulp bij dementie en over hoe je dient om te gaan met dementie. Wat deze pagina uniek maakt is dat hij tot stand is gekomen in samenwerking met mensen die lijden aan dementie. Deze mensen hebben aangegeven hoe de pagina er naar hun mening uit zou moeten komen te zien.  Uiteraard is er ook rekening gehouden met het website gedrag van mensen met Dementie. Op basis van de uitkomsten is daarom een pagina ontstaan met de volgende kenmerken:

  • Op de pagina zijn veel foto’s te vinden om het aantrekkelijk en herkenbaar te maken;
  • De pagina’s zijn kort, zodat men weinig hoeft te scrollen;
  • Er worden korte zinnen gebruikt, zodat mensen het eenvoudig kunnen lezen;
  • Er worden filmpjes gebruikt waar mensen met dementie aan het woord zijn;
  • Op iedere pagina is een terug-knop te vinden, waardoor mensen niet ‘verdwalen.

Ook hebben mensen die lijden aan dementie de mogelijkheid om ervaringen te delen en te lezen over ervaringen die andere mensen hebben meegemaakt.

 

Uiteraard vinden wij dit een super mooi initiatief. Wilt u de pagina met eigen ogen bekijken? Bekijk hier de webpagina speciaal ontwikkelt voor mensen met dementie. 

 

Voor mensen die lijden aan dementie kan het soms lastig worden om voor de volle 100% zelfstandig te blijven functioneren. Dit zorgt er dan voor dat naaste familie, vrienden of kennissen mantelzorg verlenen of dat men naar een verzorgingstehuis gaat. 2Care4U biedt de oplossing waardoor mensen die lijden aan dementie toch langer thuis kunnen blijven wonen. 2Care4U bemiddelt namelijk bij 24 uurs zorg, toezicht en begeleiding aan huis. Er komt een zorgverleenster inwonen die er voor zorgt dat de juiste zorg, ondersteuning en begeleiding voor handen is. Op deze manier blijft het mogelijk om zelfstandig thuis te wonen, iets dat voor mensen met dementie een positieve uitwerking kan hebben. Daarnaast is de 24 uurs zorg in bijna alle gevallen voor 100% betaalbaar vanuit het persoonsgebonden budget. U leest hier wat het persoonsgebonden budget is. Let op: Wanneer voorbehouden- en risicovolle handelingen noodzakelijk zijn, dient hiervoor de daadwerkelijke thuiszorg in geschakeld te worden.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust eens contact met ons op. Dit kan via 0800-7247247 of via info@2care4u.nl. Ook kunt u een geheel vrijblijvende afspraak met ons inplannen.